1 pk Matpotet
1 Pastinakk
1 Gulrot
2/3 Rødløk
1 ss Olivenolje (B)
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
2/3 løk
2/3 Hvitløk
1 pk Aromasopp
1/2 pk Timian
1 ss Stekeolje (B)
2 dl Melk
1 dl Matfløte
1 dl Creme fraiche
1 pk Ytrefilet av svin
1/2 ts Salt (B)
1/2 ts Pepper (B)
1 ss mør (B)
Forvarm stekeovn til 200 grader varmluft.
Vask og kutt potet, pastinakk og gulrot i staver på ca. 1x4 cm. Grovkutt rødløk. Legg dette i en ildfast form og vend inn olivenolje, salt og pepper. Stek i ovn i ca. 20 minutter.
Finkutt løk og hvitløk. Kutt sopp i skiver. Grovhakk timian.
Stek løk, hvitløk, sopp og timian i en kjele på medium-høy varme med stekeolje i 6-8 minutter.
Tilsett melk, matfløte og creme fraiche. La det småkoke under omrøring i 2 minutter.
Gni inn ytrefileten med salt og pepper. Brun smør i en stekepanne på høy varme og ha i kjøttet. Brun kjøttet på alle sider.
Når ytrefileten er brunet på alle sider tar du stekepannen av varmen. Ha kjøttet over i en ildfast form og hell sjyen over kjøttet. Stek kjøttet i stekeovnen i ca. 10 minutter (se tips). La kjøttet hvile litt før det skjæres i skiver.
Servér ytrefilet av svin med ovnsbakte rotgrønnsaker og soppsaus.
Tips
Har du et steketermometer kan du stikke dette inn i den
fyldigste delen av svinefileten før den bakes i ovn.
Ønsker du en lett rosa farge tar du it kjøttet når temperaturen
viser 68-70 grader.
Ønsker du kjøttet helt gjennomstekt venter du til temperaturen
viser 76 grader.