Logg inn

Vegansk thaisalat med sataysaus


2 voksne

1 Mango
1/3 pk Mynte
1/3 pk Koriander
1 pk Peanøtter
1 pk Grønnkål á 100g
1 bit Rødkål
2/3 Paprika
1 Gulrot
1 pk Kikerter
1 glass Sataysaus

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Kutt mango i terninger og grovhakk mynte, koriander og peanøtter.

Snitt grønnkål, rødkål og paprika i tynne strimler. Riv gulrot med et rivjern.

Hell laken av kikertene og skyll de under rennende vann. Vend sammen mango, mynte, koriander, kikerter, peanøtter og resten av grønnsakene.

Du kan servere salaten som den er med sausen ved siden av, eller du kan gni sausen inn i selve salaten. Grønnkålbladene vil også mykne litt om du gnikker de mellom fingrene.

Ønsker du varm peanøttsaus så kan sataysausen varmes litt i en kjele.

Topp gjerne salaten med en god olivenolje (gjerne med smak) eller litt soyasaus.

Tips
Ønsker du å gjøre litt mer ut av middagen så kan du bruke hele
eller deler av grønnkålen til å lage grønnkålchips.
Riv passelige biter grønnkålblader av stilken. Legg bitene i en bolle og hell over litt olivenolje, salt og pepper (bruk gjerne krydder/tilbehør som du liker. Feks. chilipulver, havsalt, parmesan, tørkede urter, honning og/ eller kanel). Kna alt godt sammen.
Legg grønnkålbladene utover et stekebrett. Unngå at de overlapper.
Stek på 180 grader varmluft i 5-10 minutter. Avkjøl deretter på en rist slik at de blir helt sprø.