Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Urtepanert hvit fisk i sesong med persillesaus


2 voksne

1 pakke Matpoteter 400g
4 Gulrøtter
Bakepapir (B)
1 ss Stekeolje (B)
Salt (B)
1 ss Smør (B)
1 ss Hvetemel (B)
2.5 dl Melk
1 pakke Griljermel 60g
1 stor pakke Bladpersille
1 stk Egg (B)
1 ss Vann (B)
Hvetemel (B)
1 pakke Hvit fisk i sesong 360g
Salt (B)
Pepper (B)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Vask og del potet i staver på ca. 1x5 cm. Skrell og kutt gulrot i staver på ca. 1x5 cm.

Legg potet og gulrot på et stekebrett kledd med bakepapir og vend de godt inn med stekeolje og salt. Stek i ca. 25 minutter.

Smelt smør i en liten kjele og rør inn mel. Tilsett melk under omrøring og rør sausen klumpfri. Kok under lokk på svak varme i ca. 10 minutter. Rør av og til slik at det ikke setter seg i bunnen.

Kjør raskt sammen griljermel og 1/3 av bladpersillen i en blender eller med en stavmixer. Legg blandingen over på en tallerken.

Pisk sammen egg og vann i en dyp tallerken.

Legg hvetemel på en tallerken.

Del fisken opp i porsjonsstykker og krydre med et lett dryss salt og pepper.

Vend fisken først i hvetemel, så i egg og deretter i den grønne griljermelblandingen.

Når det gjenstår ca. 10 minutter av steketiden legges fiskestykkene inn på brettet sammen med potet og regn-buegulrot.

Finsnitt resten av bladpersillen og tilsett i sausen. Smak til med salt og pepper.

Servér den urtepanerte fisken sammen med ovnsbakt potet- og gulrot, og rykende varm persillesaus.