Logg inn

Urte- og pepperbakt laks med limedressing


1 voksne

1 stk Gulrot
1 pakke Matpoteter
Pastinakk
Bakepapir (B)
1 ss Stekeolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Laksefilet
Salt (B)
1 pakke Krydderblanding
1 beger Rømme

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 grader.

Skrell og kutt gulrot, potet og pastinakk i staver.

Legg de på et stekebrett kledd med bakepapir og vend de godt i stekeolje. Krydre med et lett dryss salt og pepper og stek i ca. 25 minutter.

Kutt laksen opp i porsjonsstykker og gi de et lett dryss salt før de krydres godt med krydderblandingen.

Når det gjenstår 10 minutter av steketiden legges fisken inn på brettet sammen med potet- og grønnsakstavene.

Servér den ovnsbakte laksen med grønnsaker, potet og rømme (se tips).

Tips:
Bruk gjerne flaksalt og nykvernet pepper på potetene og
grønnsakene. Krydre også med litt røkt paprikapulver om
ønskelig.
Tilsett gjerne 4 ss srirachasaus, balsamico eller
mangochutney i rømmen for å lage en enkel dressing. Bland
godt sammen.