Logg inn

Urte- og pepperbakt laks med limedressing


1 voksne

1 stk Gulrot
1 pakke Matpoteter
Pastinakk
Bakepapir (B)
1 ss Stekeolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Laksefilet
Salt (B)
1 pakke Krydderblanding
1 beger Limekesam

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 grader.

Skrell og kutt gulrot, potet og pastinakk i staver.

Legg de på et stekebrett kledd med bakepapir og vend de godt i stekeolje. Krydre med et lett dryss salt og pepper og stek i ca. 25 minutter.

Kutt laksen opp i porsjonsstykker og gi de et lett dryss salt før de krydres godt med krydderblandingen.

Når det gjenstår 10 minutter av steketiden legges fisken inn på brettet sammen med potet- og grønnsakstavene.

Servér den ovnsbakte laksen med grønnsaker, potet og frisk limekesam.

Tips:

Har du en sitron eller appelsin liggende kan du
rive litt av skallet på den fine siden av et rivjern
og drysse over laksen før steking. Klem også over
litt sitron-/appelsinsaft før steking.
Bruk gjerne flaksalt og nykvernet pepper på
potetene og grønnsakene. Krydre også med litt
røkt paprikapulver om ønskelig
.