Logg inn

Urte- og pepperbakt ørret med rømme og rotgrønnsaker


1 voksen

1 Gulrot
1 pk Matpoteter
*Pastinakk
Bakepapir (B)
1 ss Stekeolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 pk Ørretfilet
Salt (B)
1/3 pk Krydderblanding
1 beger Rømme

*Pastinakk varierer mye i størrelse. Bruk det som blir levert med retten.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 grader.

Skrell og kutt gulrot, potet og pastinakk i staver.

Legg de på et stekebrett kledd med bakepapir og vend de godt i stekeolje. Krydre med salt og pepper og stek i ca. 25 minutter, til stavene er møre og gylne (se tips).

Kutt ørreten opp i porsjonsstykker og gi de et lett dryss salt før de krydres godt med krydderblandingen.

Når det gjenstår 10 minutter av steketiden legges fisken inn på brettet sammen med potet- og grønnsakstavene.

Servér den ovnsbakte laksen med grønnsaker, potet og rømme (se tips).

Tips
Bruk gjerne flaksalt og nykvernet pepper på potetene og
grønnsakene. Krydre også med litt røkt paprikapulver om
ønskelig.
Tilsett gjerne 4 ss srirachasaus, balsamico eller mangochutney
i rømmen for å lage en enkel dressing. Bland godt sammen.