Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Tostada med squash, mais og spicy Hummus


2 voksne

1 Squash
1 pk Maiskolber
1 ss Stekeolje (B)
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
2 Tomater
1 pk Koriander
1 pk Kikerter
1/2 Hvitløk
1/3 Sitron
2 ss Tahini
1/3 ts Salt (B)
1/2 ts Paprikapulver (B)
1/3 ts Chilipulver (B)
1/2 ts Spisskummen (B)
Vann (B)
1 pk Lefser

Fremgangsmåte

Slå på stekeovnen til lefsene etter anvisning på pakke (du kan også bruke mikrobølgeovn).

Kutt squash i terninger. Skjær maisen av kolben.

Stek squash og mais i en stekepanne med stekeolje på høy varme i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.

Grovhakk koriander og tomat.

Skyll kikertene raskt i vann og ha de i en foodprosessor (bruk stavmikser om du ikke har foodprosessor). Ha grovhakket hvitløk, sitronsaft og tahini i foodprosessoren. Kjør til du har en jevn masse.

Tilsett salt, paprikapulver, chilipulver og spisskummen. La foodprosessoren gå mens du tilsetter én og én spiseskje med vann frem til du når ønsket konsistens.

Varm lefsene i stekeovn eller mikrobølgeovn.

Smør spicy hummus utover lefsene og ha over squash og mais. Topp med tomat og koriander. Klem over litt mer sitronsaft om ønskelig.