Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Tomatsuppe med krutonger, egg og ciabatta (Solo)


1 voksne

2 stk Egg
1 stk Sjalottløk
1 stk Hvitløk
2 ss Stekeolje (B)
1 boks Hermetisk tomat med basilikum
1/2 ts Paprikapulver (B)
3 dl Vann (B)
1 stk Grov håndværker
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1/2 ts Honning (B)
1 pakke Krutonger 20g

Den grove håndværkeren holder bedre på kvaliteten om den oppbevares i kjøleskap.

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Sett ovnen på 200 grader.

Legg eggene i en liten kjele med vann som dekker eggene. Kok opp og la koke i 8-10 minutter.

Hell ut det kokende vannet og la eggene ligge i rennende kaldt vann i et par minutter før de skrelles og deles i båter.

Skrell og grovkutt sjalottløk og hvitløk. Stek sjalottløk og hvitløk blank i en kjele med stekeolje på mediumsterk varme i ca. 3 minutter.

Tilsett hermetisk tomat og kok opp.

Kjør det hele glatt i en blender eller med en stavmixer.

Hell suppen tilbake i kjelen og tilsett paprikapulver og vann. Kok
under lokk i ca. 15 minutter. Rør av og til slik at det ikke setter seg i
bunnen.

Stek ciabatta i 4-6 minutter i stekeovnen.

Smak til suppen med salt, pepper og honning. Juster konsistensen med litt vann etter behov.

Topp med egg i båter og krutonger.