Logg inn

Tomatisert one-pot med bacon og basilikum


1 voksen

1 pk Ternet bacon
1/4 pk Basilikum
1/2 Rødløk
1 Gulrot
1/3 pk Pasta
4 dl Vann (B)
2/3 boks Hermetisk tomat
1 Kjøttbuljongterning
1 ts Krydderblanding
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Fres baconterningene i en stor kjele på middels-høy varme, til terningene er gylne og sprø. Legg de på et tørkepapir slik at fettet renner av. Tørk ut av kjelen.

Grovkutt basilikum. Skrell og kutt rødløk i tynne strimler. Rasp gulrot på den grove siden av et rivjern.

Ha pasta, vann, hermetisk tomat, buljongterning, krydderblanding, rødløk, gulrot, basilikum, salt og pepper i kjelen (se tips). La det koke opp og småkoke i 15-20 minutter, til pastaen er ferdig. Rør om av og til slik at det ikke brenner seg (spesielt mot slutten av koketiden). Se tips.

Når one-potten er ferdig kokt så blander du inn sprøstekt bacon.

Pynt gjerne med noen hele basilikumblader før servering.

Tips
Tilpass gjerne mengden basilikum og pasta etter smak.
Når koketiden nærmer seg slutten kan du smake til med mer
krydderblanding, salt og pepper.
Smak gjerne til med chiliflak om du ønsker litt mer styrke i
middagen. Tilsett kajennepepper om du liker sterk mat.