Logg inn

Tikka masala med kikerter og iMat fraiche


2 voksne

1 pk Ris
1 pk Kikerter
1 ss Ingefær
2/3 Hvitløk
2/3 pk Koriander
2/3 ts paprikapulver (B)
2/3 ts Kanel (B)
2/3 ts Kardemomme (B)
1/3 ts Gurkemeie (B)
2/3 ts Kajennepepper (B)
2/3 ts Garam masala (B)
1 pk Brokkolitopper
1 Gulrot
1 Løk
1 ss Stekeolje (B)
1 pk Hermetisk tomat
2 dl Vann (B)
1 dl Imat fraiche
Salt (B)

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken.

Sil laken av kikertene og skyll de i kaldt vann (se tips).

Finhakk ingefær, hvitløk og koriander.

Bland sammen ingefær og hvitløk, og tilsett paprikapulver, kanel, kardemomme, gurkemeie, kajennepepper og garam masala. Sett blandingen til side.

Kutt gulrot i ringer, finhakk sjalottløk og skyll brokkoli. Varm opp stekeolje i en kjele til medium-høy varme. Ha i brokkoli, gulrot og sjalottløk. Stek i 2-3 minutter, til løken er blank.

Rør inn krydderblandingen og la det steke i 2-3 minutter til.

Tilsett tomat, vann og Imat fraiche, og la det koke opp.

Ha i kikerter og koriander. La det småkoke i 6-8 minutter. Smak til med salt.

Tips
Et lite tips når en skal skylle kikerter, bønner og lignende er å klippe 1-3 små hull nede i bunnen. På denne måten kan pakningen fungere som en sil og man slipper å bli våt på hendene.

Server gjerne retten med naanbrød eller papadums.