Logg inn

Taquitos med bønner, ris og guacamole


2 voksne

Bakepapir (B)
1 pk Ris
1 Sjalottløk
1 pk Spinat (40g)
1 Gulrot
1 pk Brune bønner
1/2 ts Garam masala (B)
2/3 ts Spisskummen (B)
1/3 ts Chilipulver (B)
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 pk Lefser
2 Avokado
1 Lime (limesaft)
1/2 ts Salt (B)
1 pk Salatblanding (50g)

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Kok ris etter anvisning på pakken.

Finhakk sjalottløk og grovhakk spinat. Riv gulrot på den grove siden av et rivjern.

Hell laken av bønnene og skyll godt under kaldt vann. Ha bønnene over i en liten bolle, mos de raskt med en stavmikser eller gaffel.

Bland sjalottløk, spinat og gulrot inn i bønnene. Tilsett garam masala, spisskummen, chilipulver, salt og pepper.

Varm lefsene raskt i stekeovnen (bare så de blir myke, ca. 30 sekunder).

Fyll lefsene med bønneblandingen, rull sammen og legg de utover stekebrettet med bretten ned. Stek i 15-20 minutter.

Rens avokado og mos innmaten med en gaffel. Smak til med limesaft og salt.

Servér taquitos med ris, salat og guacamole.

Tips
Er du glad i mye smak/krydder så kan du øke mengden krydder til
bønnefyllet. Ønsker du en mild variant så kan du redusere mengden
krydder.
Du kan tilsette mye forskjellig i bønnefyllet om ønskelig. For eksempel
grønnsaker, erter, bønner, kikerter, linser, poteter og lignende.