Logg inn

Tacokylling i hjertesalat med hjemmelaget salsa og ris


1 voksen

1 pk Ris
1 pk Kylling
1 ss Stekeolje (B)
1 ss Tacokrydder
1/2 bunt Vårløk
1/2 Chili
1 Tomat
2 ss Olivenolje (B)
1/2 ss Eddik (B)
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 Agurk
1 Hjertesalat

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken.

Kutt kyllingen i terninger på ca. 2x2 cm og stek i en stekepanne med stekeolje i 3-4 minutter. Bland inn tacokrydder og stek videre i ca. 3 minutter, til kyllingen er gjennomstekt (se tips).

Tomatsalsa: Finkutt vårløk og chili. Grovhakk tomat. Bland dette godt sammen i en bolle. Tilsett olivenolje og eddik (se tips). Smak til med salt og pepper.

Del agurken i to på langs og kutt i skiver. Riv bladene av hjertesalaten. Behold bladene hele og vask i kaldt vann.

Bruk hjertesalatbladene som tacoskjell og fyll med tacokylling, friske grønnsaker og salsa. Topp gjerne med rømme, creme fraiche eller lignende om ønskelig.

Tips
Tilpass mengden tacokrydder etter smak.
Øk eller reduser mengden chili for å endre styrken på salsaen.
Fjern kjernen om du ikke liker sterk mat.
Finkutt koriander eller basilikum og ha i salsaen om du har noe til
overs.