Logg inn

Taco med linser, sopp og mangosalsa


2 voksne

1/2 Sjalottløk
1/2 Hvitløk
1 Tomat
1 pk Aromasopp
2 ss Stekeolje (B)
1 ts Chilipulver (B)
1 ts Spisskummen (B)
2/3 ts Tørket oregano (B)
1 ts Paprikapulver (B)
1 pk Hermetiske linser
Salt (B)
Pepper (B)
1 pk Tacotubs
1 Mango
1 Tomat
1/3 pk Koriander
1/2 Sjalottløk
1/2 Jalapeños
1/2 ts Salt (B)
1 ts Sukker (B)
1 Lime (limesaft)
1 pk Salatblanding

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Linseblanding: Finhakk sjalottløk og hvitløk. Kutt tomat og sopp i terninger (sjalottløk og tomat skal brukes i både linseblandingen og mangosalsaen, ca. halvparten i hver).

Varm opp stekeolje til medium-høy varme i en kjele. Ha i sjalottløk, hvitløk, chilipulver, spisskummen, oregano og paprikapulver, og la det surre i 2-3 minutter under omrøring.

Ha deretter i tomater og sopp, og rør det hele godt sammen. Stek videre til soppen er gyllen, 4-5 minutter.

Hell laken av linsene og ha de over i gryten. Rør det hele godt sammen til linsene er varme. Smak til med salt og pepper.

Varm tacotubs etter anvisning på pakken.

Mangosalsa: Kutt mango og tomat i terninger. Finhakk koriander, sjalottløk og Jalapeños (se tips). Rør sammen mango, tomat, koriander, sjalottløk, jalapeños, salt og sukker i en serveringsskål. Press over limesaft.

Fyll tacotubs med salat, linseblanding og mangosalsa. Servér.

Tips
Chilipulver og Jalapeños kan være litt sterkt for noe. Reduser gjerne
mengden om du ikke liker sterk mat.
Har du lefser til overs så kan middagen også serveres i disse.