Logg inn

Taco med bønner, mangosalsa og guacamole


2 voksne

1/2 Jalapeños
2/3 Hvitløk
1 Sjalottløk
1 Mango
1/3 pk Koriander
1 Avocado
2/3 Lime (limesaft)
1/3 ts Salt (B)
1 pk Kjøttdeig
2/3 pk Brune bønner
2/3 pk Tacokrydder
1/2 pk Hermetisk tomat
Salt (B)
Pepper (B)
1 Hjertesalat
1 pk Taco tubs

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 125 grader varmluft.

Finhakk jalapeños (fjern frøene om du ikke liker sterk mat), hvitløk og sjalottløk. Skrell mangoen, skjær kjøttet fra steinen og del mangokjøttet i terninger. Grovhakk koriander.

Guacamole - Del avocado i to, fjern steinen og bruk en skje til å grave ut innmaten (se tips). Ha innholdet over i en bolle og press i halvparten av limesaften. Dryss over salt og press/rør sammen innholdet med en gaffel til guacamole.

Varm taco tubs i stekeovn etter anvisning på pakke.

Mangosalsa - Ha halvparten av følgende ingredienser: jalapeños, hvitløk og sjalottløk i  en ny bolle. Rør forsiktig inn mangoterningene og koriander. Klem i resten av limesaften.

Stek kjøttdeig på medium/høy varme i en stor kjele i 3-4 minutter. Ha i resten av jalapeños, hvitløk og sjalottløk. Bland inn tacokrydder og stek videre i 2 minutter. Hell laken av bønnene, skyll de raskt under kaldt vann og ha de over i kjelen. Tilsett også hermetisk tomat. Rør godt om og stek videre i 2 minutter til. Smak til meg salt og pepper. Skru ned varmen og la gryten småputre frem til servering.

Vask og grovhakk hjertesalat.

Server taco tubs med bønnestuing, guacamole, mangosalsa og salat.

Tips
Ta vare på avokadosteinen og legg den i den ferdige guacamolen.
Da holder guacamolen seg bedre.
Jalapeños kan være sterkt for noen (2500-6000 scovillegrader).
Reduser derfor mengden litt om noen ikke liker sterk mat.