Logg inn

Sweet chilimarinert ørret med melon og pac choi


2 voksne

1 pk Ris
Salt (B)
Vann (B)
1 Cantaloupe melon
2 Pac Choi
1 pk Ørretfilet
Bakepapir (B)
1 glass Sweet chilisaus
Salt (B)
1 Lime
Soyasaus (B)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Kok ris som anvist på pakken.

Kutt melonen opp i biter på ca. 2x2 cm. Vask og grovhakk pak choi. Del ørreten opp i stykker på ca. 4x4 cm.

Legg fisken i en ildfast form eller på et stekebrett kledd med bakepapir og pensle med sweet chilisaus. Stikk en pinne i hvert av stykkene og gi de et lett dryss med salt. Stek i ca. 8 minutter, til fisken er gjennomvarmet.

Når risen er ferdig blandes den med melonbiter og pak choi. Tilsett litt sweet chilisaus om ønskelig. Smak til med saften av en halv lime (se tips) og litt soyasaus og server.

Mange barn (og voksne) synes at det er veldig gøy med mat på pinne, men man kan fint lage retten uten.

Tips
Del gjerne opp lime i små båter og sett de frem på bordet.
Da kan hver og en selv smake til middagen med limesaft.
Har du limebåter til overs kan disse legges i en mugge med isvann.