Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Sweet chili laks med melon og fullkornsris


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 150g
Salt (B)
Vann (B)
1 stk Cantaloupe
2 stk Pak choi
1 pakke Laksefilet 360g
Bakepapir (B)
1 pk Sweet chilisaus 200 ml
Ispinner eller grillspyd (valgfritt)
Salt (B)
1 stk Lime
Soyasaus (B)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Kok risen som anvist på pakken.

Kutt melonen opp i biter på ca. 2x2 cm. Vask og grovhakk pak choi. Del laksen opp i stykker på ca. 4x4 cm.

Legg de i en ildfast form eller på et stekebrett kledd med bakepapir og pensle med sweet chilisaus. Stikk en pinne i hvert av stykkene og gi de et lett dryss med salt. Stek i ca. 8 minutter til fisken er gjennomvarmet.

Når risen er ferdig blandes den med melonbiter, pak choi og resten av sweet chilisausen. Smak til med saften av en halv lime og litt soyasaus og server.

Mange barn (og voksne) synes at det er veldig gøy med mat på pinne, men man kan fint lage retten uten.