Logg inn

Svinewok med villris, gul squash og haricot verts


1 voksen

1 pk Villris
1 pk Ytrefilet av svin
2/3 Rødløk
1/2 Squash
2/3 bunt Vårløk
2/3 Chili
1 ss Stekeolje (B)
2/3 ts Salt (B)
2/3 pk Haricot Verts
2/3 Hjertesalat
3 ss Soyassaus (B)

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Kok villris etter anvisning på pakken.

Kutt svinefileten i strimler på ca. 1x4 cm. Rens og kutt rødløk, squash, vårløk og chili i skiver.

Stek kjøtt, rødløk, squash og chili i en wok- eller stekepanne med stekeolje på middels-høy varme i ca. 2 minutter. Tilsett vårløk og stek til kjøttet er ferdig. Bruk gjerne en liten kniv for å sjekke om kjøttet er ferdig stekt.

Kok opp ca. 1 liter med vann til haricot verts (grønne bønner). Gjør klar en stor bolle med iskaldt vann (gjerne med isbiter).

Skyll og kutt haricot verts i to. Når vannet koker har du i salt og haricot verts. La de koke i 45-60 sekunder før du tar bønnene ut og legger de i isvannet. Sørg for at alle bønnene er godt dekket av kaldt vann. La de ligge i 1-2 minutter før du tar dem opp og legger de til tørk på et kjøkkenhåndkle. Å koke på denne måten kalles å ’blanchere’, og det bevarer mer av fargen, sprøheten og  friskheten.

Grovkutt salat.

Bland sammen kokt ris og salat med kjøtt og grønnsaker. Ha i soyasaus og bland godt sammen. Haricot verts kan også blandes inn eller serveres ved siden av.

Tips
Server gjerne retten med teriyakisaus eller sweet chili.
Har du pinjekjerner tilgjengelig så kan disse ristet kjapt
i en tørr stekepanne og brukes til topping.