Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Svinesnadder med ovnsbakte båtpoteter


2 voksne

1 pk Poteter
Bakepapir (B)
1 ss Stekeolje (B)
2/3 ts Salt (B)
1/2 ts Pepper (B)
1 Paprika
1 Rødløk
1 pk Aromasopp
1 ss Stekeolje (B)
1 pk Ytrefilet av svin
Salt (B)
Pepper (B)
1 boks Dressing

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Kutt potetene i båter (se tips). Legg de på et stekebrett kledd med bakepapir. Gni de godt inn med stekeolje, salt og pepper. Stek i ca. 25 minutter, til de er møre og gode.

Vask, rens og grovkutt paprika og rødløk. Del sopp i fire. Skjær svinefilet i strimler på ca. 1x4 cm.

Stek grønnsakene i en stekepanne med stekeolje på middels varme i 2-3 minutter.

Tilsett strimlet svin og stek videre i 4-5 minutter, til kjøttet er gjennomstekt.

Smak til med salt og pepper.

Server svinesnadder med nystekte båtpoteter og dressing.

Tips
Dersom du liker potetene godt stekt kan du kutte dem
i tynne båter.

Har du tid kan du vende om på potetene 1-2 ganger
under steking.

Bruk gjerne flaksalt og nykvernet pepper på potetene.