Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Svinefilet med stekt blomkål og soya-smør


2 voksne

1 pk Småpoteter
1 ss Olivenolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
2/3 Blomkål
1 pk Ytrefilet av svin
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 Sjalottløk
1/2 Rød chili
3 ss Smør (B)
1/2 pk Gressløk
2 ss Vann (B)
1 1/2 ss Soyasaus (B)

Forvarm ovn til 225 grader varmluft.

Vask og del potetene i to og legg de i en ildfast form. Hell over
olivenolje, salt og pepper. Vend godt om og bak i ovn i ca. 25 minutter,
til potetene er møre.

Rens blomkålen ved å skjære bort nederste del av stilken. Kutt blomkål
i fingertykke skiver.

Kutt kjøttet i fingertykke skiver og krydre med salt og pepper.

Stek svin og blomkål i en panne med stekeolje på middels-høy varme i
4-5 minutter på hver side, til kjøttet er gjennomstekt og har en gyllen
farge. Løft kjøttet og blomkålen ut av pannen.

Skrell og finkutt løk og chili. Ha smør i den brukte pannen og tilsett løk
og chili. Stek i ca. 3-4 minutter, til løken er blitt myk.

Skru ned varmen og tilsett finkuttet gressløk, vann og soyasaus. Rør
godt sammen. Smak til med litt pepper om ønskelig.