Logg inn

Svinefilet med stekt blomkål og soya-smør


2 voksne

1 pk Småpoteter
1 ss Olivenolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
2/3 Blomkål
1 pk Svin ytrefilet
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
2 ss Stekeolje (B)
1 Sjalottløk
1/2 Rød chili
3 ss Smør (B)
1/2 pk Gressløk
2 ss Vann (B)
1 1/2 ss Soyasaus (B)

Fremgangsmåte

Forvarm ovn til 225 grader varmluft.

Vask og del potetene i to og legg de i en ildfast form. Hell over
olivenolje, salt og pepper. Vend godt om og bak i ovn i ca. 25 minutter, til potetene er møre.

Rens blomkålen ved å skjære bort nederste del av stilken. Kutt blomkål i fingertykke skiver.

Kutt kjøttet i fingertykke skiver og krydre med salt og pepper.

Stek svin og blomkål i en panne med stekeolje på middels-høy varme i 4-5 minutter på hver side, til kjøttet er gjennomstekt og har en gyllen farge. Løft kjøttet og blomkålen ut av pannen.

Skrell og finkutt løk og chili. Ha smør i den brukte pannen og tilsett
løk og chili (behold stekefettet fra kjøttet i pannen). Stek i ca. 3-4
minutter, til løken er blitt myk.

Skru ned varmen og tilsett finkuttet gressløk, vann og soyasaus. Rør godt sammen. Smak til med litt pepper om ønskelig.

Tips:

Bruk gjerne flaksalt og nykvernet pepper på potetene og
svinefileten.
Ønsker du mer smak i kjøttet kan du gni inn spisskummen,
paprikapulver og litt kajennepepper (sterkt).