Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Sur-søt wok med kylling og fullkornsris


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 150g
Salt (B)
Vann (B)
2 stk Gulrøtter
0,5-1 stk Blomkål
1 bunt Vårløk
1 pakke Sukkererter
1 ss Stekeolje (B)
1 boks Ananas
1 ss Ingefær
2 ss Soyasaus (B)
2 Kyllingfilet
1 ss Stekeolje (B)
1 pakke Sesamfrø 20g

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Kok ris som anvist på pakken.

Skrell gulrøtter, del de i to og kutt tynne skiver på skrå. Del blomkålen opp i små buketter. Finsnitt vårløken. Vask sukkerertene og del de i to på langs.

Sil ananaslaken over i et desilitermål. Legg ananasbitene på en
tallerken.

Finkutt ingefær og tilsett i ananaslaken sammen med soyasaus. Stek blomkål, vårløk og gulrøtter i en glovarm steke- eller wokpanne i 4 minutter sammen med stekeolje. Rist på pannen og rør litt underveis.

Legg grønnsakene over på en tallerken og tørk ut av pannen med et kjøkkenpapir.

Kutt kyllingen i strimler på ca. 1x4 cm, ha kjøttet i pannen og stek på sterk varme med stekeolje i 3-4 minutter. Rist på pannen og rør litt underveis.

Legg grønnsakene tilbake i pannen sammen med kyllingen og tilsett sukkererter, ananasbiter og ananas-sausen.

Vend godt om og dryss over sesamfrø. Servér med kokt fullkornsris.