1 pk Matpotet
2 Gulrøtter
1 Pastinakk
1 ss Stekeolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1/2 ts Pepper (B)
Bakepapir (valgfritt)
2 Røde epler
2 ss Vann (B)
2 ss Sukker (B)
1 ss Eddik (B)
1 pk Koteletter
1 ss Stekeolje (B)
1 pk Grønnkål
Kvernet salt (B)
Sett stekeovnen på 220 grader.
Vask og kutt potet i staver på ca. 1 cm. Skrell og kutt gulrot og pastinakk i staver på samme størrelse som potetene. Vend alt godt inn med stekeolje, salt og pepper, og legg det hele utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stek i ca. 25-30 minutter, til det er gyllent.
Vask eplene og fjern kjernehuset. Grovkutt eplene og legg de i en kjele med vann og sukker. Kok under lokk i ca. 10 minutter. Kjør det hele glatt i en blender eller med en stavmikser. Smak til med eddik.
Krydre kotelettene med salt og kvernet pepper på begge sider. Stek kotelettene i en stekepanne med stekeolje på middels-høy varme i ca. 3 minutter på hver side (se tips). Ta deretter pannen bort fra varmen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i 2-3 minutter.
Fjern de tykkeste delene av grønnkålen og legg resten i stekepannen du brukte til kotelettene. Stek i ca. 5 minutter til den er sprø i kantene. Rør om av og til. Krydre med kvernet salt.
Server kotelettene med ovnsbakte rotgrønnsaker, stekt grønnkål og eplesaus.
Tips
Ønsker du å fjerne fettet før servering er det best å vente med
dette til etter stekingen. Ved oppvarming så smelter noe av
fettet og siver ut i pannen, og kjøttet beholder det meste av den
gode smaken.