Logg inn

Stekte koteletter med ovnsbakte poteter og grønnsaker


2 voksne

2 Gulrøtter
1 Pastinakk
1/2 Rødløk
1 pk Småpoteter
1 ss Stekeolje (B)
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 pk Koteletter
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Kvernet pepper (B)
1 ss Stekeolje (B)
1 pk Peppersaus

Fremgangsmåte

Forvarm ovn til 200 grader varmluft.

Skrell og grovkutt gulrot, pastinakk og rødløk. Kutt poteter i to. Legg alt i en ildfast form. Vend inn stekeolje, salt og pepper.

Bak grønnsakene og potetene i ovn i 20-25 minutter.

Krydre kotelettene med salt og kvernet pepper.

Stek kotelettene i en stekepanne med stekeolje på middels-høy varme i 2-3 minutter på hver side (se tips). Ta deretter pannen bort fra varmen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca. 5 minutter.

Varm peppersausen etter anvisning på pakke.

Server kotelettene med ovnsbakte grønnsaker og peppersaus.

Tips
Ønsker du å fjerne fettet før servering er det best å vente med dette til etter stekingen. Ved oppvarming så smelter noe av fettet og siver ut i
pannen, og kjøttet beholder det meste av den gode smaken.