1 Brokkoli
1 pk Koteletter
1/2 ts Salt (B)
1/2 ts Pepper (B)
1 ss Stekeolje (B)
2/3 pk Pecannøtter
Bakepapir (valgfritt)
2 Røde epler
1 bunt Vårløk
1/2 sitron (sitronsaft)
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 ss Olivenolje 8B)
2 ss Smør (B)
1 ss Eddik (B)
1 ss Soyasaus (B)
1 dl Vann (B)
Forvarm stekeovn til 200 grader.
Kutt brokkoli i små buketter og stilken i tynne skiver. Legg dette i en kjele og fyll opp med vann slik at det såvidt dekker. Bruk 1/2 ts salt per liter vann og kok i ca. 3 minutter.
Krydre kotelettene med salt og pepper på begge sider. Stek kotelettene i en stekepanne med stekeolje på middels-høy varme i ca. 3 minutter på hver side (se tips). Ta deretter pannen bort fra varmen og legg et lokk over. La kotelettene ligge igjen i pannen.
Legg pecannøttene på et stekebrett med bakepapir og stek i ovn i 6-8 minutter.
Vask eplene og fjern kjernehuset. Kutt eple og vårløk i tynne skiver og bland sammen med kokt brokkoli. Klem over saften fra sitron, salt og pepper.
Tilsett olivenolje, smør, eddik, soyasaus og vann i pannen med koteletter (se tips). Varm opp igjen under lett omrøring. Ta deretter kotelettene bort fra pannen og bruk sjyen som saus.
Server koteletter sammen med pekan- og brokkoliblandingen og
sjy-saus.
Tips
Ønsker du å fjerne fettet før servering er det best å vente med
dette til etter stekingen. Ved oppvarming så smelter noe av
fettet og siver ut i pannen, og kjøttet beholder det meste av den
gode smaken.
Sausen kan også lages uten eddik eller soyasaus om du skulle
mangle noe.