Logg inn

Stekt svinefilet med granateplesaus og brokkoli


2 voksne

1 pk Småpoteter
Salt (B)
Vann (B)
1 Sjalottløk
2/3 Chili
1 pk Ytrefilet av svin
1 ss Stekeolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1/2 ts Pepper (B)
2 ss Smør (B)
2 ss Soyasaus (B)
1/2 lime (limesaft)
2/3 Granateple (kjernene)
1 Hjertesalat
1 pk Brokkolibuketter

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Vask og del poteter i to. Legg de i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker med 4-5 cm. Tilsett 1/2 ts salt per liter vann. Kok under lokk i 12-15 minutter, til potetene er møre.

Finhakk løk og chili.

Brun alle sidene av svinefileten i en stekepanne på høy varme med stekeolje.

Legg det hele over i en ildfast form og krydre med salt og pepper. Sett det hele inn i ovnen og stek i ca. 12 minutter, til kjøttet er gjennomstekt.

Legg løk, chili og smør i pannen. Stek på medium-lav vame til løken er blank, ca. 3-4 minutter. Skru av varmen og tilsett soyasaus og limesaft.

Ta ut granateplekjerne (se tips). Vask og riv salaten i biter. Kutt brokkoli i små buketter.

Bruk en liten kniv for å sjekke om kjøttet er ferdig. La kjøttet hvile i ca. 5 minutter før det kuttes eller serveres.

Når det gjenstår ca. 4 minutter av potetenes koketid legges brokkolibukettene i. Kok videre til potetenes koketid er over og hell av vannet. Bland inn salaten og halvparten av granateplekjernene.

Legg resten av granateplekjernene i sausen og servér.

Tips
Rensing av granateple: Kutt et lite snitt rundt hele
eplet og riv det forsiktig i 2 biter. Da holdes alle
granateplekjernene seg hele og det blir mindre søl.