1 pk Ris
2 Gulrøtter
1 bunt Vårløk
1/2 Hvitløk
2/3 Rødløk
1 pk Skinke
1 ss Stekeolje (B)
1 pk Reker
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
Soyasaus (B)
Kok ris etter anvisning på pakke.
Vask og skrell gulrot, vårløk, hvitløk og rødløk. Finhakk hvitløk, kutt vårløk i tynne ringer og rødløk i tynne skiver. Bruk en skreller til å høvle tynne strimler av gulrot.
Kutt skinken i tynne strimler. Stek skinke og grønnsakene i en stekepanne med stekeolje på medium-høy varme i 3-4 minutter.
Tilsett kokt ris og reker (Se tips angående egg). Stek videre i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Servér gjerne med en god soyasaus (se tips).
Tips
Tilsett egg om ønskelig. Bland sammen ris og reker med
grønnsakene. Lag deretter en grop i midten og tilsett pisket egg
(ca. 1 egg per pers). La eggeblandingen stivne litt før du blander alt
sammen og steker videre i 2-3 minutter.
Kikkoman soyasaus er nok den mest brukte soyasausen for mange.
Besøker du en ”innvandrerbutikk” så har de ofte et mye større utvalg
av forskjellige soyasauser.