Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Stekt laks med agurksalat, blomkål og dillpoteter


2 voksne

Kundens bilder

1 pakke Småpoteter 400g
Salt (B)
Vann (B)
1 stk Blomkål
1 stk Agurk
4 ss Vann (B)
2 ss Sukker (B)
4 ss Husholdningseddik 7% (B)
1 beger Persilledressing 100g
1 liten pakke Dill
1 pakke Laksefilet 360g
0.5 ss Stekeolje (B)
0.25 ts Salt (B)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Vask og del potetene. Legg de i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker med ca. 4 cm. Tilsett ½ ts salt per liter vann. Kok under lokk i ca. 15 minutter til potetene er møre.

Del blomkålen opp i små buketter. Vask agurken og bruk en skreller til å strimle den opp helt inn til kjernen. Legg strimlene i en bolle. Kjernen kuttes i tynne skiver og legges sammen med strimlene.

Bland sammen vann, sukker og eddik. Hell laken over agurken. Rør godt.

Når det gjenstår ca. 3 minutter av potetenes koketid legges blomkålbukettene i kjelen. Kok videre under lokk til koketiden er over.

Hell av vannet og damp lett. Legg blomkålen for seg og vend dressing og finhakket dill inn med potetene.

Stek fisken i medium varm panne med stekeolje i ca. 4 minutter på hver side.

Krydre med salt og server med agurksalat, kokt blomkål og dillpoteter.