Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Stekt kylling med ovnsbakte gulrøtter og fullkornsris


1 voksne

1 pakke Fullkornsris 75g
Salt (B)
Vann (B)
2 stk Gulrøtter
Stekeolje (B)
Salt (B)
1 pakke Kyllingfilet
1 ss Stekeolje (B)
0.25 ts Salt (B)
0.25 ts Pepper (B)
Smør (Valgfritt)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 220 grader varmluft. Kok risen som anvist på pakken.

Skrell og kutt gulrot i ca. 2x2 cm store terninger. Legg de i en ildfast form og vend de godt inn med stekeolje og salt. Stekes i ca. 20-25 minutter til de er møre.

Brun kyllingbrystet på høy varme i en stekepanne med stekeolje i 3 minutter på hver side.

Den lille fileten på innsiden av kyllingbrystet kommer til å løsne litt fra resten av fileten. Brett den utover slik at den rå kjøttflaten kommer frem og stek videre med den rå siden ned i ca. 7 minutter til kyllingbrystet er gjennomstekt. Bruk en liten kniv for å sjekke om kjøttet er gjennomvarmet. Krydre med salt og pepper.

Servér kyllingen med kokt ris og ovnsbakte gulrøtter.

Tips:
Legg gjerne en skje med smør i formen sammen med gulrøttene når de er ferdig stekt. La det smelte litt før du blander godt sammen.