Logg inn

Stekt hvit fisk med paprikasaus og mandelpoteter


2 voksne

1 pk Mandelpotet
1 ss Stekeolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 Paprika
1/2 Hvitløk
1 ss Stekeolje (B)
2 dl Vann (B)
1 1/2 dl Fløte
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Paprikapulver (gjerne røkt) (B)
2/3 pk Sukkererter
1 pk Hvit fisk i sesong
1 ss Stekeolje (B)
1/4 ts Salt (B)

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Vask og kutt potetene i skiver på ca. 1 cm. Vend potetene i stekeolje og dryss over salt og pepper. Stek potetskivene i stekeovnen i ca. 20 minutter, til de er møre og gylne (se tips).

Vask og kutt paprika i grove biter på ca. 2 cm. Grovhakk hvitløk.

Stek paprika og hvitløk i en kjele på høy varme med stekeolje i ca. 5 minutter.

Tilsett vann og la det koke under lokk i 10 minutter. Rør om av og til (se tips).

Tilsett fløte og kjør paprikasausen glatt med en stavmikser (evt. blender). Smak til med salt og paprikapulver (helst røkt paprikapulver om du har).

Vask og grovkutt sukkerertene. Vask squash og bruk en skreller til å strimle den opp helt inn til kjernen. Kjernen kuttes i tynne skiver med en kniv.

Stek fisken i en stekepanne med stekeolje på medium varme i ca. 4 minutter på hver side (bruk en liten kniv for å sjekke om den er ferdig). Krydre fisken med salt.

Ta ut fisken av stekepannen og stek sukkerertene og squashen i 30-60 sekunder.

Rør om i paprikasausen før servering.

Tips
Har du urter tilgjengelig så kan disse grovhakkes og stekes sammen med potetskivene. Tørket rosmarin, timian eller oregano kan også brukes.

Ønsker du litt ekstra smak i paprikasausen så kan du tilsette en grønnsaksbuljong når paprikaen koker. Buljongen inneholder en del salt så smak godt på sausen før du tilsetter mer salt.