Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Stekt fullkornsris med grønnsaker, skinke og egg


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 150g
Vann (B)
Salt (B)
2 stk Egg
2 ss Stekeolje (B)
1 pakke Ferdigkuttet grønnsaksblanding 400g
2 pakker Røkt skinke à 100g
2 ss Soyasaus (B)
Pepper (B)
1 stk Lime

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakke.

Pisk eggene sammen i en liten bolle. Stek eggeblandingen på høy varme i en steke- eller wokpanne med stekeolje i ca. 1 minutt. Rør godt underveis.

Tilsett grønnsakene og stek videre i ca. 3 minutter. Tilsett litt mer stekeolje etter behov.

Tilsett skinken og stek videre i ca. 3 minutter.

Når risen er ferdig kokt siles vannet av. Tilsett risen i pannen og bland den godt sammen med grønnsaksblandingen. Stek videre til alt er rykende varmt.

Smak til med soyasaus og ønsket mengde pepper. Klem saften av en lime over det hele rett før servering eller server med limebåter ved siden av.