Logg inn

Stekt ørret med ovnsbakte rotgrønnsaker


1 voksen

1 Gulrot
*Pastinakk
1 pk Poteter
Bakepapir (B)
1 ss Stekeolje (B)
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1/2 ss Stekeolje (B)
1 pk Ørretfilet
1/4 ts Salt (B)
1/2 ss Stekeolje (B)
1/2 pk Rømmekolle

*Pastinakk varierer så mye i størrelse. Bruk det som ble levert til retten.
(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 grader varmluft.

Skrell og kutt gulrot og pastinakk i ca. ½ cm tykke skiver. Vask og kutt
potetene i små båter. Potetene kan skrelles om ønskelig (se tips).

Legg grønnsaker og potetbåter på et stekebrett kledd med bakepapir, hell over stekeolje og krydre med salt og pepper. Stek i ca. 25 minutter, til grønnsakene og potetene er møre og gylne.

Når potetene og grønnsakene begynner å nærme seg ferdige stekes ørreten i en stekepanne med stekeolje på medium varme, i ca. 4 minutter på hver side.

Krydre med salt og servér med ovnsbakte poteter, grønnsaker og ønsket
mengde rømme.

Tips
Har du andre grønnsaker som
bare tar plass i kjøleskapet?

 

Rødbete, kålrot, sellerirot, squash, paprika,
polkabete og lignende kan deles opp og bakes i
ovn sammen med potet, pastinakk og gulrot.