1 Gulrot
1 bit Sellerirot
1 pk Poteter
Bakepapir (B)
1 ss Stekeolje (B)
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1/2 ss Stekeolje (B)
1 pk Ørretfilet
1/4 ts Salt (B)
1/2 ss Stekeolje (B)
1/2 pk Rømmekolle
(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)
Sett ovnen på 225 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrot i ca. ½ cm tykke skiver og sellerirot i små biter. Vask og kutt potetene i små båter. Potetene kan skrelles om ønskelig (se tips).
Legg grønnsaker og potetbåter på et stekebrett kledd med bakepapir, hell over stekeolje og krydre med salt og pepper. Stek i ca. 25 minutter, til grønnsakene og potetene er møre og gylne.
Når potetene og grønnsakene begynner å nærme seg ferdige stekes ørreten i en stekepanne med stekeolje på medium varme, i ca. 4 minutter på hver side.
Krydre med salt og servér med ovnsbakte poteter, grønnsaker og ønsket mengde rømme.
Tips
Har du andre grønnsaker som
bare tar plass i kjøleskapet?
Rødbete, kålrot, sellerirot, squash, paprika,
polkabete og lignende kan deles opp og bakes i
ovn sammen med potet, pastinakk og gulrot.