Logg inn

Stekt ørret med agurksalat, blomkål og dillpoteter


2 voksne

1 pk Småpoteter
Salt (B)
Vann (B)
1 pk Blomkåltopper
1 bit Agurk
4 ss Vann (B)
2 ss Sukker (B)
4 ss Eddik (B)
1 beger Persilledressing
1/3 pk Dill
1 pk Ørretfilet
1 ss Stekeolje (B)
1/4 ts Salt (B)

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Vask og del potetene. Legg de i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker med ca. 4-5 cm. Tilsett ½ ts salt per liter vann. Kok under lokk i ca. 15 minutter, til potetene er møre.

Del blomkålen opp i små buketter. Vask agurken og bruk en skreller til å strimle den opp helt inn til kjernen (spar gjerne litt agurk til matkakken om du ikke ønsker å bruke hele til middagen). Legg strimlene i en bolle. Kjernen kuttes i tynne skiver og legges sammen med strimlene.

Bland sammen vann, sukker og eddik. Hell laken over agurken. Rør godt.

Når det gjenstår ca. 3 minutter av potetenes koketid legges blomkålbukettene i kjelen. Kok videre under lokk til koketiden er over.

Hell av vannet og damp lett. Legg blomkålen for seg og vend dressing og finhakket dill inn med potetene (juster gjerne mengden dill etter smak).

Stek ørret i en panne med stekeolje på medium varme i ca. 4 minutter på hver side.

Krydre med salt og servér med agurksalat, kokt blomkål og dillpoteter.

Tips

Har du en sitron liggende i kjøleskapet? Klem
litt sitronsaft over ørreten like før servering.
Om ønskelig kan du også rive litt sitronskall på
et rivjern og toppe retten med.