Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Spinat- og ertesuppe med bakt hvit fisk i sesong


1 voksne

2 stk Egg
Vann (B)
1 stk Sjalottløk
1/2 stk Hvitløk
1 ss Stekeolje (B)
1 pakke Hermetiske grønne erter
1 terning Grønnsaksbuljong (B)
3 dl Vann (B)
1 pakke Hvit fisk i sesong
1 pakke Spinat
Salt (B)
Pepper (B)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Kok eggene i 8-9 minutter, hell av vannet og la de stå under rennende kaldt vann i et par minutter før de skrelles og deles i båter.

Skrell og grovkutt sjalottløk og hvitløk. Stek på medium varme i en
kjele med stekeolje i 3-4 minutter.

Sil laken av ertene og skyll de raskt.

Tilsett erter, bujongterning og vann i kjelen. Kok det hele under lokk i 10 minutter.

Legg fisken i en ildfast form og krydre med et lett drytt salt og pepper. Stek i ovn i ca. 10 minutter til fisken er gjennomstekt. Bruk en liten for å sjekke om den er ferdig.

Tilsett spinat i kjelen med erter og rør godt om.

Kjør suppen glatt i en blender eller med en stavmikser.

Krydre med litt salt og pepper etter smak. Er suppen blitt lunken etter blenderen kan den kjapt varmes opp igjen i gryten.

Server suppen rykende varm med bakt fisk og kokte egg.