Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Spicy tomatsuppe med grovt hvitløksbrød og bacon


2 voksne

2 stk Egg
Vann (B)
1 stk Sjalottløk
1 stk Hvitløk
1 stk Rød chili
2 stk Tomater
1 ss Stekeolje (B)
1 boks Hermetisk tomat
4 dl Vann (B)
Hvetemel (B)
1 pakke Deig til hvitløksbrød 300g
Bakepapir (B)
Salt (B)
1 ss Olivenolje (B)
1 liten pakke Rosmarin
1 pakke Aromasopp
1 ss Stekeolje (B)
1 pakke bacon i terninger
0.25 ts Salt (B)
0.25 ts Pepper (B)
0.5 ts Honning (B)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 220 grader varmluft.

Legg eggene i en kjele og fyll opp med vann slik at det så vidt dekker. Kok opp og la det koke i ca. 8 minutter.

Skrell og grovkutt løk og hvitløk. Vask og finsnitt ønsket mengde chili. Vask og grovhakk tomatene.

Stek løk, halvparten av hvitløken og chili i en kjele med stekeolje i ca. 3 minutter. Tilsett hermetisk tomat, hakket tomat og vann. Kok under lokk i ca. 15 minutter.

Dryss hvetemel på benken og form deigen til ca. 1-2 cm tykke porsjonsstykker. Bruk kjevle eller hendene.

Legg bunnene på et stekebrett kledd med bakepapir. Lag små groper med fingrene og dryss over salt, finhakket hvitløk og olivenolje. Plukk bladene av rosmarinstilkene og dryss de på toppen. Stek brødene i ovnen i ca. 10 minutter til de er gylne.

Del soppen i fire og stek de i en rykende varm stekepanne med stekeolje i 3-4 minutter.

Tilsett bacon og stek videre i 1 minutt (bruk gjerne lokk på pannen slik at ikke baconet ”popper” ut av pannen).

Når eggene er ferdige avkjøles de litt under rennende kaldt vann, skrelles og deles i to.

Kjør suppen glatt i blender eller med en stavmixer og smak til med salt, pepper og honning.

Servér med kokt egg, stekt sopp, bacon og nystekte hvitløksbrød.