Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Spicy kjøtt- og grønnsaksboller med pasta og mango


2 voksne

1 pakke Fullkornsskruer 250g
Vann (B)
Salt (B)
3/4 pakke Kikerter 380g
2 stk Gulrøtter
1 stk Løk
1 ss Stekeolje (B)
1 pakke Kjøttdeig av svin 200g
1 ts Salt (B)
1 ts Tacokrydder
Olivenolje (B)
Bakepapir (B)
1 stk Mango
1 pakke Salatblanding 100g
1 stk Hvitløk
1 liten pakke Bladpersille
3 ss Olivenolje (B)
1/2-1 stk Sitron

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 grader varmluft. Kok pasta som anvist på pakken.

Sil laken av kikertene, skyll de raskt og legg de i en foodprosessor.

Skrell og riv gulrot på den grove siden av et rivjern. Skrell og finhakk løken.

Stek gulrot og løk i en varm stekepanne med stekeolje i 3-4 minutter.

Tilsett de stekte grønnsakene, tapasdeigen, salt og tacokrydderet i
foodprosessoren sammen med kikertene og kjør det hele godt sammen til en deig. Dersom du ikke har en foodprosessor kan kikertene kjøres sammen til en mos med en stavmixer og blandes godt sammen med resten av ingrediensene for hånd.

Form små boller av deigen med hendene. Bruk litt olivenolje på
hendene slik at bollene blir dekket med et tynt lag olje.

Legg de på et stekebrett kledd med bakepapir og stek de i 10-12
minutter.

Skrell og kutt mango i tynne skiver. Vask salaten.

Gremolata: Skrell og grovkutt hvitløk. Kjør den glatt sammen med
persille, olivenolje og revet sitronskall (bare det gule) i en liten blender eller med en stavmixer.

Når pastaen er ferdig kokt siles vannet av og pastaen blandes sammen med gremolataen i en stor bolle. Bland inn mango og salat.

Når bollene er ferdig stekt legges de på toppen av salaten.

Klem over litt sitronsaft og servér.