Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Spicy kjøtt- og grønnsaksboller


2 voksne

1 pakke Fullkornspenne 250g
Salt (B)
Vann (B)
3/4 pakke Kikerter 380g
1 pakke Gulrøtter 250g
1 stk Sjalottløk
1 ss Stekeolje (B)
1 pakke Tapasdeig 200g
1/2 ts Salt (B)
1 ts Tacokrydder
Olivenolje (B)
Bakepapir (B)
1 glass Tomatsaus
1 pakke Parmesan 50g

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 grader varmluft. Kok pasta som anvist på pakken.

Sil laken av kikertene, skyll de raskt og legg de i en foodprosessor.

Skrell og riv gulrot på den grove siden av et rivjern. Skrell og finhakk
løken.

Stek gulrot og løk i en varm stekepanne med stekeolje i 3-4 minutter.

Tilsett de stekte grønnsakene, tapasdeigen, salt og tacokrydderet i
foodprosessoren sammen med kikertene og kjør det hele godt sammen til en deig.

Dersom du ikke har en foodprosessor kan kikertene kjøres sammentil en mos med en stavmixer og blandes godt sammen med resten av ingrediensene for hånd.

Form små boller av deigen med hendene. Bruk litt olivenolje på
hendene slik at bollene blir dekket med et tynt lag olje. Legg de på et stekebrett kledd med bakepapir og stek de i 10-12 minutter.

Sil vannet av den ferdig kokte pastaen og ha den tilbake i kjelen. Bland inn tomatsausen og varm det hele godt.

Legg pastablandingen på et fat og anrett kjøttbollene på toppen.

Dryss over parmesan og servér.