Logg inn

Soyamarinert laks med ris og wokede grønnsaker


2 voksne

1 pk Ris
1 pk Fersk Laksefilet
3 ss Soyasaus (B)
4 ss Olivenolje (B)
1 Gulrot
1 Paprika
1 pk Brokkolitopper
1 ss Stekeolje (B)
2/3 pk Bønnespirer

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 200 grader varmluft. Kok ris etter anvisning på pakke. Ha gjerne buljong i risvannet for mer smak. Ønsker du enda mer smak kan du ha i litt paprikapulver og spisskummen (ca. 1/2 ts per voksen).

Kutt laks i små porsjoner og legg i en liten ildfast form. Ha over soyasaus og olivenolje, og vend laksen godt i sausen. La laksen ligge å marinere seg i ca. 5 minutter.

Kutt gulrot og paprika i tynne strimler. Kutt brokkoli i små buketter.

Bak laksen i ovn i ca. 10 minutter.

Stek grønnsakene i en wok- eller stekepanne med stekeolje på høy varme i 2-3 minutter. Tilsett bønnespirer det siste stekeminuttet.

Servér den ovnsbakte laksen sammen med nykokt ris og wokede grønnsaker.

Tips
Ønsker du en enkel woksaus til middagen?
Bland sammen 1,5 dl utblandet kjøttbuljong,
2 ss soyasaus, 1,5 ss maizena og 1 ts malt
ingefær.