4 ss Soyasaus (B)
2 ss Olivenolje (B)
1 pk Ørretfilet
2 Hjertesalat
1 pk Reddik
1 pk Sukkererter
1 bunt Vårløk
1/3 pk Gressløk
1 boks Rømmekolle
1 ts Wasabipaste
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
Forvarm stekeovn til 200 grader over- og undervarme.
Bland sammen soyasaus og olivenolje i en liten bolle. Mariner ørreten i blandingen i 5-10 minutter.
Legg deretter ørreten i en ildfast form og stek i stekeovnen i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken.
Skyll grønnsakene. Riv bladene av salaten. Kutt reddik og sukkererter i skiver. Kutt vårløk i tynne skiver. Finhakk gressløk (juster gjerne mengden etter smak).
Bland sammen rømme, gressløk og wasabipaste. Smak til med salt og pepper. Styrken på sausen justeres med mengde wasabipaste. Reduser/øk mengden for å gjøre rømmen mildere/sterkere.
Server grønnsakene og salaten med nybakt ørretfilet. Wasabisausen serveres ved siden av.
Tips
Topp gjerne ørreten med sesamfrø før den settes i ovn.
Har du akasiehonning kan du inkludere dette i
marinaden (ca. 1/3 av mengden soyasaus).
Retten kan serveres med ovnsbakte poteter eller ris
(bruk da helst basmatiris).