Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Sopp masala*


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 225g
Vann (B)
Salt (B)
1 pakke Aromasopp
1 pakke Hermetiske hvite bønner
2 ss Stekeolje (B)
1 stk Sjalottløk
1/2 stk Hvitløk
1 ss Ingefær
2 stk Tomater
1 pakke Cashewnøtter
1/2 ts Pepper (B)
1/3 ts Kanel (B)
1/3 ts Malt koriander (B)
Vann (B)
1 pakke Spinat 150g
Salt (B)
1 pakke Koriander
1 glass Mangochutney

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken.

Del soppen i to. Sil laken av bønnene og skyll de i kaldt vann.

Varm opp olje til medium varme i en gryte. Ha i soppen og la den surre i 5-6 minutter. Rør om av og til.

Rens og grovhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og tomater.

Ha dette i en foodprosessor. Tilsett cashewnøtter, pepper, kanel og
malt koriander. Ha i et par spiseskjeer vann (greit å prøve seg fram
her), og kjør til du har en jevn, tyktflytende saus. Bruk en stavmikser
om du ikke har foodprosessor.

Hell sausen over soppen og vend godt sammen. Ha i bønner og spinat, og la det hele stå og putre i 5-6 minutter. Smak til med salt og mer krydder etter behov.

Grovhakk koriander og ha i rett før servering.

Servér retten rykende varm med fullkornsris og mangochutney.