Logg inn

Sloppy joes med ovnsbakte båtpoteter


2 voksne

1 pk Poteter
2 ss Stekeolje (B)
1 pk Provencalsk krydder
1 pk Portobellosopp
2 Tomater
1 bit Agurk
1 ss Stekeolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1/2 ts Pepper (B)
1/2 ts Paprikapulver (B)
1/2 ts Løkpulver (B)
1/2 ts Chilipulver (B)
1/2 ts Hvitløkspulver (B)
2 Burgerbrød
1 pk Salatblanding

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 225 grader.

Kutt potetene i tynne båter og legg de i en mellomstor ildfast form. Vend inn stekeolje og ønsket mengde provencalsk krydder. Stek i 20-30 minutter, avhengig av hvor godt stekte dere liker potetbåtene.

Kutt sopp i terninger på ca. 1x1 cm. Kutt tomat og agurk i skiver.

Stek soppen i en stekepanne med stekeolje på medium varme i ca. 10 minutter, til soppen er gyllen og fin. Ha over salt, pepper, paprikapulver, løkpulver, chilipulver og hvitløkspulver (se tips).

Varm burgerbrødene i stekeovnen i 1-2 minutter.

Server portobellosoppen på burgerbrødene med salat, tomat og agurk. Server båtpotetene ved siden av.

Tips
Smak deg gjerne frem med mengden krydder til den stekte
soppen. Du kan også tilsette andre krydder enn det som
står oppførst, for eksempel timian og oregano.