Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Shepherd's pie


1 voksne

1 pakke Mandelpoteter
1 Sjalottløk
1/2 Hvitløk
1 Gulrot
1 pk Kjøttdeig
1 pk Rosmarin
1 ss Stekeolje (B)
2/3 boks Hermetisk tomat ca. 200g
1/2 dl Vann (B)
1/2 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 ss Smør (B)
ca. 1/2 dl Melk (B)
1/3 ts Salt (B)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 230 grader varmluft.

Skrell mandelpotetene, legg de i en gryte og dekk med vann. Kok i
18-20 minutter.

Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skrell gulrøttene. Riv gulrot på den
grove siden av et rivjern.

Brun kjøttdeigen på høy varme i en stor kjele med stekeolje i 3-4
minutter.

Tilsett hermetisk tomat, revet gulrot, hvitløk, løk, rosmarin med stilk og vann. Kok videre i 5 minutter uten lokk.

Smak til med salt og pepper og legg fyllet utover i en ildfast form.
Plukk ut rosmarinstilkene.

Sil vannet av potetene og mos de til en stappe med smør og melk. Spe forsiktig i litt og litt melk for å få en fin konsistens og unngå at det blir for mye væske. Smak til med salt.

Anrett potetmosen over kjøttfyllet i den ildfaste formen. Bruk
en stekespade til å fordele den utover. Stek i ca. 10 minutter til
potetmosen har en lett gyllen overflate.