Logg inn

Schnitzel med brokkoli og ovnsbakte poteter


2 voksne

1 pakke Poteter
1/4 ts Salt (B)
1 ss Stekeolje (B)
1/2 stk Brokkoli
Vann (B)
Salt (B)
2 pk Kyllingfilet
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1/2 dl Hvetemel (B)
1 stk Egg (B)
1 ss Vann (B)
1 pakke Griljermel
2 ss Stekeolje (B)
1 stk Sitron

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 grader varmluft.

Vask og del potetene i båter, legg de i en ildfast form og vend de inn med stekeolje, salt og pepper. Stek i ca. 25 minutter, til potetene er møre og gylne.

Del brokkolien opp i buketter, stilken kuttes i skiver på ca. ½ cm. Kok i lettsaltet vann i ca. 3 minutter. Bruk ½ ts salt per liter vann.

Del kyllingfiletene i to på langs slik at du får flere flatere fileter. Legg filetene mellom to lag plastfolie og klem eller bank filetene forsiktig slik at de blir omtrent like tykke over det hele. Unngå at filetene klemmes eller bankes i stykker.

Krydre kyllingen med salt og pepper. Pisk sammen egg og vann i en dyp tallerken og legg hvetemel og griljermel på hver sin tallerken.

Vend kyllingen først i hvetemel, så i eggeblandingen og deretter i griljermel. Stek schnitzlene i stekepanne på medium-sterk varme med stekeolje i ca. 3 minutter på hver side til kjøttet er gjennomstekt. Bruk en liten kniv for å sjekke om schnitzlene er gjennomstekt.

Kutt sitronen i båter, en per porsjon. Resten av sitronen kuttes i skiver og legges i en mugge med isvann.

Servér schnitzlene med ovnsbakte båtpoteter, brokkoli og en sitronbåt til å klemme over rett før servering.

Tips
Dryss gjerne tørket oregano og basilikum over potetene før de settes i ovnen. Bruk gjerne flaksalt og nykvernet pepper om du har.