Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Søtpotetchili med quinoa*


2 voksne

1 pakke Quinoa 150g
1 stk Sjalottløk
1/2 stk Hvitløk
* Søtpotet
1 pakke Hermetiske linser
2 ss Stekeolje (B)
1 ts Spisskummen (B)
2/3 ts Chilipulver (B)
1 ts Tørket oregano (B)
1/2 ts Paprikapulver (gjerne røkt) (B)
1 boks Hermetisk tomat
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1/2 Lime
1 pakke Koriander
1 pakke Fullkornslefser
1 stk Avocado

Søtpotet varierer mye i størrelse. Bruk det som ble levert til retten.

(B) bak en ingrediens betyr at varen ikke leveres i matkassen.

Fremgangsmåte

Kok quinoa etter anvisning på pakken. Dersom du vil varme lefser i
stekeovnen settes denne på nå. Se anvisning på pakken.

Finhakk løk og hvitløk. Skrell søtpotetene og skjær de i terninger på
ca.1x1 cm. Sil laken av linsene og skyll de i kaldt vann.

Varm opp stekeolje til medium-høy varme i en gryte. Ha i søtpotetene og stek i 2-3 minutter under omrøring.

Tilsett løk, hvitløk, spisskummen, chilipulver, oregano og
paprikapulver. Stek videre i 3-4 minutter til.

Hell over hermetisk tomat, linser, salt og pepper, og la det koke opp.

Press i limesaft og la det hele småkoke til søtpotetene er møre, ca.
10 minutter.

Grovhakk koriander.

Varm lefser etter anvisning på pakken.

Skjær avocado i grove terninger.

Servér chiligryten med quinoa, lefser, koriander og avocado.