Logg inn

Risgryte med pulled pork og pak-choi


2 voksne

1 Sjalottløk
1/2 Hvitløk
1 bit Ingefær
2/3 Chili
1 pk Blomkålbuketter
1 pk Kikerter
1 ss Stekeolje (B)
3 dl Vann (B)
1 pk Fullkornsris
1 pk Pulled pork
1 Pak choi
2/3 pk Sukkererter
2/3 pk Koriander
1/2 ts Salt (B)
1/2 ts Pepper (B)
1/2 Lime (limesaft)

Fremgangsmåte

Skrell og finhakk løk, hvitløk og ingefær. Rens og finsnitt chili. Grovhakk blomkål.

Sil laken av kikertene og skyll de raskt (se tips).

Ha løk, hvitløk, ingefær og chili i en stor kjele med stekeolje. Stek i 3-4 minutter på medium-høy varme.

Tilsett vann, ris, kikerter og blomkål. Bland godt sammen og kok opp under lokk.

Klem på posen med pulled pork slik at kjøttet brytes opp. Klipp opp posen og tilsett hele innholdet (inkludert kraften). Kok under lokk i 20-25 minutter, til væsken er absorbert. Rør om av og til og sjekk at det ikke tørrkokes. Spe gjerne på med litt mer vann om nødvendig.

Grovkutt pak choi, sukkererter og koriander (fjern stilken om ønskelig).

Når koketiden er over smakes gryten til med salt og pepper. Bland inn pak choi, sukkererter og koriander.

Klem over limesaft og servér.

Tips
Et lite tips når en skal skylle kikerter, bønner og lignende er
å klippe 1-4 små hull nede i bunnen. På denne måten kan
pakningen fungere som en sil og man slipper å bli våt på hendene.
Har du rester så kan dette pakkes inn i wraps og serveres til lunsj
dagen etter.