Logg inn

Rød Thai-curry med ovnsbakt tofu*


2 voksne

1 pk Ris
Bakepapir (B)
1 pk Tofu
2 ss Olivenolje (B)
1 ts Salt (B)
2/3 Hvitløk
1 Paprika
2 Gulrøtter
2/3 pk Koriander
2/3 pk Basilikum
2 ss Stekeolje (B)
1 ss Rød curry paste
2 ss Soyasaus (B)
2/3 boks Kokosmelk
1 lime (limesaft)
1 ts Sukker (B)
1 pk Sukkererter
 

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 200 grader. Kok ris etter anvisning på pakke. (se tips).

Kle et stekebrett med bakepapir. Kutt tofu i terninger på ca. 1 cm og fordel jevnt utover stekebrettet. Hell over olivenolje og dryss over salt. Bak tofubitene i ovnen i 15 minutter, vend om på bitene og stek i 10-15 minutter til. Ta ut tofubitene når de er gyllenbrune.

Finhakk hvitløk, kutt paprika i strimler og gulrøtter i skiver. Grovhakk koriander og basilikum.

Varm opp stekeolje til medium/høy varme i en kjele. Tilsett curry paste og la det frese under omrøring i 1 minutt. Ha i hvitløk, paprika og gulrøtter og la det steke i ca. 3 minutter.

Tilsett soyasaus og kokosmelk, og la det koke opp. Skru ned varmen (la det fortsette å koke forsiktig) og tilsett basilikum og koriander (juster gjerne mengden basilikum og koriander etter smak).

Tilsett saften fra lime og smak til med sukker. Ha i sukkererter og la det småkoke til tofubitene er klare. Spe på med litt vann ved behov.

Vend inn tofubitene rett før servering. Server med kokt ris.

Tips
Pakk tofu inn i et kjøkkenpapir og klem ut så mye væske som
mulig uten at tofu blir ødelagt. Har du god tid kan du sette noe
tungt oppå den i 30 minutter.