Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Quinoasalat med kylling og limedressing (solo)


1 voksne

1 pakke Quinoablanding 65g
Vann (B)
Salt (B)
1/2-1 stk Brokkoli
1 Kyllingfilet
1 stk Sjalottløk
1/2-1 stk Fennikel
1 ss Stekeolje (B)
Ca. 1/4 ts Salt (B)
Bakepapir (B)
1/2-1 stk Rød chili
2 ss Olivenolje (B)
1 stk Lime
1 stk Hjertesalat
1/2 beger Rømmekolle
Salt (B)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 grader varmluft.

Skyll quinoaen godt og kok den i rikelig med lettsaltet vann i 10 minutter. Bruk ½ ts salt per liter vann.

Kutt brokkolitoppen i små buketter og stilken i tynne skiver. Når det gjenstår 3 minutter av quinoaens koketid tilsettes brokkolien.

Kutt kyllingen i lange strimler, ca. 1x5 cm. Ha kyllingen over i en bolle.

Rens og kutt løk og fennikel i tynne skiver. Legg de i bollen med
kyllingstrimlene. Tilsett stekeolje og salt. Bland godt.

Legg det hele utover et stekebrett kledd med bakepapir og stek i ca. 8-10 minutter til kyllingen er gjennomstekt.

Rens og finhakk chili. Bruk gjerne hele chilien dersom du liker sterk mat.

Legg chilibitene i en liten skål og tilsett olivenolje og saften av en lime.

Vask og grovhakk hjertesalaten. Legg den utover en stor tallerken. Legg små skjeer med rømme rundt omkring mellom salatbitene.

Når koketiden er over siles vannet av og quinoa og brokkoli legges utover hjertesalaten.

Når kylling- og grønnsaksblandingen er ferdig i ovnen helles det hele rett over den samme tallerkenen som resten av salaten. Pass på å få med all stekesjyen.

Fordel chili- og limedressingen over det hele og gi retten et lett dryss med salt.