Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Pytt i panne


1 voksne

1 pk Poteter
Vann (B)
Salt (B)
1 Sjalottløk
1/2-1 Hvitløk
1 pk Aromesopp
2 Nettmatpølser
1/2 Paprika
1 ss Stekeolje (B)
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
Stekeolje (B)
2 Egg

Fremgangsmåte

Vask, skrell og del potetene i terninger på ca. 2x2 cm. Legg de i en kjele. Fyll opp med vann slik at det så vidt dekker og tilsett en halv teskje salt per liter vann. Kok under lokk i ca. 10 minutter.

Skrell og grovhakk løk. Skrell og finhakk hvitløk. Del hver sopp i fire.

Kutt pølsene i 1 cm tykke skiver. Vask, rens og grovkutt paprika.

Stek sopp, løk, hvitløk, potet, paprika og pølse i en stekepanne med stekeolje i 6-8 minutter til alt er gjennomvarmt og har fått en gyllen farge. Krydre med salt og pepper.

Legg alt over på en tallerken.

Tørk ut av pannen og tilsett mer stekeolje ved behov. Knekk eggene i og stek de enten på en side eller på begge sidene etter smak. Krydre med salt og pepper om ønskelig.

Legg eggene på toppen av pytten og servér.

Tips
Server pytten med rømme eller ketchup til.
Rester? Legg dette i en lukket beholder og oppbevar i kjøleskapet. Pytten smaker godt til lunsj dagen etter.