Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Pulled pork med asiatiske smaker


2 voksne

1 pk Fullkornsris
1 pk Pulled pork
1 Hjertesalat
1 bit Agurk
1 Mango
1 pk Koriander
1 Chili
1 ss Stekeolje (B)
1 ss Honning (B)
1/2 ts Salt (B)
1 pk Pitabrød

Fremgangsmåte

Forvarm ovn til 200 grader varmluft.

Kok ris etter anvisning på pakke.

Kna godt på posen med pulled pork slik at det går i stykker. Ha kjøtt og sjy over i en ildfast form og stek i ovn i ca. 15 minutter, til det er helt gjennomvarmt.

Vask og grovkutt salat. Vask og kutt agurk i staver. Legg salat og agurk i en skål.

Skrell mango (bruk gjerne en skreller) og skjær kjøttet av steinen. Riv bladene av koriander og grovkutt (unngå stilkene).

Kutt mangokjøtt i små terninger og chili i tynne skiver. Stek dette i en stekepanne med stekeolje på middels-høy varme i 3-4 minutter, til mangoen begynner å gå i oppløsning. Tilsett honnong, salt, koriander og rør sammen til du får en syltetøyaktig konsistens.

Varm pitabrød etter anvisning på pakke.

Strø resten av den hakkede korianderen over det varme kjøttet og servér.

Tips
Du kan krydre pulled pork med litt salt og pepper før den går i ovnen.

Ønsker du mer styrke i retten kan du krydre med chiliflak, ønsker du en søtere smak kan du ha over litt brunt sukker.

Reduser mengden chili for en mildere smak.