Logg inn

Potetomelett med spekeskinke og fetaost


1 voksen

1 pk Poteter
1/2 Hvitløk
1/4 pk Bladpersille
2/3 Rødløk
1 ss Stekeolje (B)
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
2 Egg
1 pk Fetaost
1 pk Spekeskinke
1 pk Salatblanding

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 170 grader.

Skrell potetene og skjær dem i terninger på ca. 1x1 cm. Finhakk hvitløk og persille. Rens og kutt rødløk i små biter.

Stek poteter, hvitløk og rødløk i en stekepanne med stekeolje på middels varme (pass på at stekepannen tåler å stå i stekeovnen). Stek til potetterningene er møre (stopp før de får farge). Krydre med salt og pepper. Trekk stekepannen av varmen.

Visp egg i en bolle. Ha eggemassen og persille over i stekepannen. Bland det hele godt sammen og stek på middels varme i noen minutter, til undersiden får en gyllen farge.

Sett stekepannen i ovnen og stek i ca. 10 minutter, til omeletten har satt seg (se tips).

Når omeletten er ferdig stekt drysser du over fetaost, spekeskinke og salat.

Tips
Sprøstekt spekeskinke passer også godt til middagen. Ha skinken over på et stekebrett og stek i 5-8 minutter sammen med omeletten.
Dryss/pynt gjerne med litt persille når omeletten er klar.