Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Potet- og grønnkålsuppe*


2 voksne

1 pakke Matpoteter 800g
1 bunt Vårløk
1/2 stk Hvitløk
1 ss Stekeolje (B)
8 dl Vann (B)
1 Buljongterning (B)
2 ss Stekeolje (B)
2/3 pakke Grønnkål 200g
1 pakke Cashewnøtter
Salt (B)
Pepper (B)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær de i terninger. Finhakk vårløk og hvitløk.

Varm opp stekeolje i en gryte. Ha i hvitløk og 2/3 av vårløken. La det
surre i noen minutter.

Tilsett poteter, vann og buljongterning, og la det koke opp. Ha på lokk og la det koke til potetbitene er møre.

Del grønnkålen i små biter (fjern den harde stilken). Varm opp
stekeolje i en panne og stek grønnkålbitene sprø. Smak til med salt og pepper. Tilsett mer stekeolje etter behov.

Hell innholdet i kjelen i blenderen/foodprosessoren, tilsett nøttene og kjør suppen glatt. Smak til med salt og pepper. Bruk en stavmikser om du ikke har blender eller foodprosessor.

Servér suppen varm med sprøstekt grønnkål og et dryss vårløk.