" /> Nettmat - Portobello roast med ovnsbakte poteter
Logg inn

Portobello "Roast" med ovnsbakte poteter


1 voksen

1 pk Matpotet
1 ss Stekeolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 pk Portobello sopp
1 Sjalottløk
1/2 Hvitløk
1 Gulrot
1/4 pk Timian
1 ss Stekeolje til sopp (B)
1 ss Stekeolje til saus (B)
2 ss Hvetemel 
1 ss Soyasaus (B)
3 dl Vann (B)
2/3 Grønnsaksbuljongterning

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 220 grader. Finn frem to mellomstore ildfaste former.
 
Vask og kutt potetene i båter (skrell om ønskelig) og ha dem i en ildfast form. Ha over olje, salt og pepper. Bland godt sammen og bak i ovn i ca. 25 minutter, til potetbåtene er gylne og brune.
 
Kutt portobellosopp i tykke staver. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Kutt gulrot i skiver. Grovhakk timian (er stilken hard kan den fjernes eller brukes som smakssetter og fjernes før servering).
 
Varm opp stekeolje i en stekepanne på medium-høy varme. Ha i soppen og stek den i 4-5 minutter.
 
Ha i sjalottløk, hvitløk, gulrot og timian, og stek i 3-5 minutter til. Vend forsiktig om på det hele under steking. Se tips.
 
Ha soppblandingen over i den andre ildfaste formen (ikke sett den i ovnen enda).
 
Ha stekeolje i den brukte stekepannen og varm opp til medium varme. Rør inn hvetemel og soyasaus. Spe på med vann med buljongterning. Rør godt og la det småkoke til du har en tykk
saus. Hell sausen over i formen med soppblandingen og sett den i ovnen i 10-15 minutter, til ”roasten” er stekt etter ønske. Vend gjerne litt om på potetene mens ovnen er åpen.
 
Servér ”Roasten” rykende varm sammen med sprø potetbåter. Topp gjerne med litt nykvernet pepper.
 
Tips
Har du fersk eller tørket rosmarin så kan du ha i litt sammen med soppen og grønnsakene under steking.