Logg inn

Pizza pollo med kylling og mozzarella


2 voksne

Hvetemel (B)
1 pk Fullkornsdeig
1 boks Pizzasaus
1 pk Fersk mozzarella
1 pk Salatkylling
Olivenolje (B)
Kvernet pepper (B)
1 pk Fersk basilikum

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 225 grader (se tips).

Dryss et lag med siktet hvetemel utover kjøkkenbenken og kjevle ut fullkornsdeigen til ca. ½-1 cm tykkelse. For å unngå at deigen hever seg i ovnen kan du stikke noen hull på deigen med en gaffel.

Legg pizzabunnen over på et stekebrett med bakepapir. Dersom deigen trekker seg litt sammen kan du forsiktig dra eller kjevle den ut igjen.

Smør et jevnt lag med pizzasaus på bunnen. Sil laken av mozzarellaen, riv den opp med hendene og fordel den jevnt utover pizzaen. Topp med salatkylling og stek i ca. 15 minutter, til den er lett gyllen.

Ta ut pizzaen, topp med litt olivenolje, nykvernet pepper og revne basilikumblader.

Tips
Bruk pizzafunksjon på stekeovnen om du har.
Dersom du ikke har pizzafunksjon så anbefaler vi at du bruker
vifte med undervarme (se etter symbolet med vifte og en
strek under).
Topp gjerne med en chiliolje, istednefor olivenolje, om du har.